Mit jelent a „folyékony, stabilizált” oxigén?

 

Ha kíváncsi vagy rá kattints ide!

Szinte nap mint nap jelennek meg az oxigénnel dúsított vizek szakmai alátámasztását cáfoló írások a médiában, ugyanakkor egyre több a kérdőjel a stabilizált oxigént tartalmazó készítményekkel kapcsolatban is. Hogyan is működik a stabilizált oxigén? A félreértések tisztázása érdekében a téma szakértőjét, dr. Kohán Józsefet kértük meg, hogy segítsen a laikus fogyasztóknak utat találni ebben a kusza információs rengetegben.

Több formában lehet a szervezetet oxigéntöbblethez juttatni: pl. hiperbárikus oxigénterápiával (azaz az oxigéngáz belélegeztetésével) vagy oxigénes fürdő- és ivókúrák alkalmazásával.

Kattints ide és vásárold meg az oxigén cseppet!

Az oxigén speciális kémiai tulajdonságai miatt vízben rosszul oldódik. Egy részét a vér – mint a többi légzési gázt – fizikailag oldott formában szállítja. Bár ez a mennyiség (0,3 ml oxigén 100 ml vérben) nagyon csekély, mégis fontos, mivel az oxigén csak fizikailag oldott formában, a savóból tud a szövetekbe átjutni. A vér az oxigén 99%-át azonban a vörösvértestekben található hemoglobinhoz (Hb) kötve szállítja. Egy Hb-molekula legfeljebb négy oxigénmolekulát képes megkötni, és 70-szer több oxigént képes szállítani a vérben, mint a vérsavóban fizikailag oldott oxigén mennyisége.

A vízben fizikailag oldott oxigén igen csekély mennyiséget jelent a bevitel szempontjából, és rosszul is hasznosul. Az ilyen módon elnyeletett éltető gáz tehát kevésbé jó forrás arra, hogy szervezetünkbe gyorsan és hatékonyan felszívódva plusz energiát adjon. Nagyobb a jelentőségük az ún. „folyékony, stabilizált oxigént” tartalmazó oldatoknak. Ezek nem fizikailag oldott oxigénnel dúsítottak, hanem a hemoglobinhoz hasonlóan kémiai kötésbentartalmazzák ezt az életfontosságú anyagot.

fizikai oldásnál az oxigén O2 molekulái a víz H2O molekuláival elegyednek úgy, hogy a vízmolekulák körülveszik az oxigénmolekulákat, de nem képeznek velük közös vegyületet.

kémiai oldásnál (pl. a stabilizált oxigéntartalmú készítményekben) azonban speciális vegyi anyagokban, szerves molekulákban összetevőként, alkatrészként szerepelnek, s ezt a közös vegyületet veszik körül a vízmolekulák, amik csoportokban helyezkednek el. Az oxigént is tartalmazó molekulák a vízben tovább már nem hasadnak szét, csak akkor kezdenek elbomlani, ha savas hatás éri őket pl. a bőrön vagy a gyomorban. Ekkor ezek a vegyületek szétesnek, és kiszabadulnak belőlük az O2 molekulák. A stabilizált oxigént tehát úgy „tervezték”, hogy a sejtenzimek fel tudják bontani a kémiai kötéseket, azaz fel tudják szabadítani a számukra szükséges oxigént.

A felszabadult oxigénmolekulák a gyomor-béltraktusban a nyálkahártya kapillárisaiba áramlanak, s ott a vérplazma oldott oxigénszintjét (nem a vörösvértestek hemoglobinjához kötöttét) emelik akár a duplájára. A hámsejtek közötti gázcsere ott tud erőteljesebben végbemenni, ahol a nyálkahártyák nedvesek. A bőrön épp ezért sokkal kevesebb tud átjutni az oxigénből, mint a tüdő léghólyagocskáinak finom folyadékfilmmel borított, el nem szarusodó hámból álló nyálkahártyáján. A száj, a nyelőcső, a gyomor és a bél nyálkahártyáján át – hasonló hámfelépítéséből adódóan – természetesen szintén könnyebb a gázok, így az oxigén átjutása.

A folyékony, stabilizált oxigén tehát az O2-t erősen megkötő anyagokat tartalmazó víz. Nem összekeverendő az oxigénnel fizikailag dúsított italokkal és ásványvizekkel, hanem olyan készítmény, amely biológiailag hasznosítható oxigént tartalmaz kémiai kötésben.

Kattints ide és vásárold meg az oxigén cseppet!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#3 - Tölgyesi György2019.03.08. 16:50

Jó napot kívánok !

Elbizonytalanodtam .
Ma megtudtam , hogy az Oxy csepp csupán a vérplazma oxigénszintjét befolyásolja , ami összesen 3 % , szemben a hemoglobinok 97 ! - os oxigén ellátó képességével . ( bocsánat a szakszerűtlen fogalmazásért )
Így ezért nem tudjuk a hatását kimutatni a vér oxigén mérőnkkel , amit pedig direkt ezért szereztünk be .
Nem értem miért ígérik ( amiket mi is elhittünk , ezidáig 50 000 Ft ért vásároltunk 4 üveggel ) a vér oxigén szint emelkedését , ha ez méréssel ki sem mutatható szintű, mert a 3 % - on belül van . Akkor hogyan van ez , ? Meg tudnának győzni arról , hogy miért szedjük , vegyük a továbbiakban , nyugdíjasként ... ? Számítok a mielőbbi válaszukra ! Tisztelettel : Tölgyesi György

#2 - Vitaminjunior2019.01.06. 10:35

Jónapot!
Természetesen fizethet. https://oxigencsepp.calivita4.me ezen a linken tud bankkártyával fizetni a webshopban.
Üdvözlettel:
Szabina

#1 - Szremlei János2019.01.06. 07:45

Bankkátyával fizethetek?

google-site-verification=kjd1wcB7kpx6gl87-i2HknGucZdJsrgvM_HTmoJDAL8