Omega3 Concentrate Omega3 a jobb memóriáért

Omega3 Concentrate Omega3 a jobb memóriáért
Értékelés:

Cikkszám: 67

Vásárolj 24% kedvezménnyel, kattints ide!

A depresszió hiánybetegség ? Új kezelési lehetőségek amit elfelejtettek velünk közölni.

Joseph Hibbeln és Norman Salem amerikai kutatók fogalmazták meg 1995-ben először az American Journal of Clinical Nutritionban azt a hipotézist, hogy az omega-3 hiánynak oki szerepe lehet a depresszió, a mániás-depresszió, és a szülés utáni depresszió kialakulásában. A halfogyasztás mértéke és a depresszió gyakorisága közt szoros, fordított irányú kapcsolatot mutattak ki.    Részletes cikk kattints.  Emellett a kutatások bebizonyították ,hogy az Omega-3 bevitel hatására javult a gyermekek figyelme,koncentráló képessége és memóriája. 6 év feletti gyermekeknél vizsgálva a táplálkozás és a viselkedés összefüggéseit ,azt találták ,hogy az alacsonyabb Omega3 szinttel együtt jártak a viselkedési problémák, az alvási zavarok és a dühkitörések.Emellet azt is kimutatták,hogy a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban szenvedő gyerekeknek a szükségesnél alacsonyabb az Omega-3 szintje. 

CaliVita Omega 3 nagy dózisban tartalmaz halolajból származó omega 3 zsírsavakat, az egészséges triglicerid szint, szív- és érrendszeri egészség valamint a jobb agyműködés érdekében.

Kinek ajánljuk?

A szív -érrendszeri megbetegedésekben többen hallnak meg évente a világon ,mint bármi másban .A globális halálokok között ez áll ugyanis az első helyen.Tudósok régóta igyekeznek megválaszolni a kérdést, van-e összefüggés az étrend és a szív valamint érrendszeri betegségek kialakulása között. Ha igen, miféle? Dyerberg és munkatársai azt a felfedezést tették, hogy a grönlandi eszkimók körében igen alacsony a szív-érrendszeri megbetegedések száma, zsírokban gazdag étrendjük ellenére. A fejlett országok lakói Európától Amerikáig úgyszintén rengeteg fehérjét és zsírt fogyasztanak, az egészségüket mégis jobban fenyegetik a szív-érrendszeri betegségek. Mi erre a magyarázat? A különbség abban rejlik, hogy az eszkimók étrendjében található nagy mennyiségű fehérje és zsír a tengerből származik, és nagy mennyiségű telítetlen, úgynevezett omega-3 zsírsavakat tartalmaz. Tengeri halak fogyasztásával az eszkimók legalább tízszer annyi omega-3 zsírsavat juttatnak a szervezetükbe, mint a közép-európaiak.

A megfelelő mennyiségű (5-8 gr naponta) omega-3 zsírsavak fogyasztása igen hasznos, hiszen hozzájárulnak a normál vérnyomás- és a vér normál triglecerid szintjének a fenntartásához, valamint elősegítik az egészséges szív- és agyműködést. A látást úgyszintén támogatják.

Az omega-3 zsírsav (pontosabban a dokozahexaénsav - DHA) az embrió számára is rendkívül fontos, hiszen szükség van rá az idegrendszer normál kialakulásához. Fogyasztása várandós édesanyák számára ezért erősen javasolt. Mi több, a DHA szintje tizennyolc éves korig fokozatosan emelkedik az agyban, így annak bevitele még gyerekkorban is kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel támogathatja a kognitív teljesítményt, a tanulási képességet és a memóriát.

A CaliVita Omega 3 concentrate nagy dózisú EPA és DHA omega 3 zsírsavakat tartalmaz, koncentrált, megtisztított halolaj formában. A kis kapszulákat könnyebb lenyelni, ezáltal szedése kényelmesebb az idősek, gyerekek és a terhes anyák számára.

FIGYELEM!

  • A telítetlen zsírsavak nagyon érzékenyek a szabadgyökök káros hatásaira, ezért aki jelentősebb mennyiségben  fogyaszt omega-3 zsírsavakat, antioxidáns készítmény egyidejű szedése javasolt.

Tudtad-e?

Az Omega 3 rendszeres fogyasztása heti két szelet lazac elfogyasztásával egyenértékű.

Egy doboz tartalma: 100 tabletta 

Adagolás: 1-3 lágyzselatin kapszula naponta
 
Napi adag ára: 58 Ft

Omega-3 összetevői:

  • Halolaj-koncentrátum; 1000 mg  ebben EPA (eikozapentaénsav); 180 mg  „Ez az összetevő allergénként léphet fel vagy intoleranciát okozhat”
  • DHA (dokozahexaénsav); 120 mg
  • E-vitamin; 10 mg 
Az Omega3 concentrate tartalmaz szója olajat. Ez az összetevő inaktív allergén. Az erre érzékenyek legyenek elővigyázatosak.
Ár: 9 030 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!
google-site-verification=kjd1wcB7kpx6gl87-i2HknGucZdJsrgvM_HTmoJDAL8