A sokoldalú cink

 

A sokoldalú cink

Kíváncsi vagy, hogy a cink milyen betegségek esetén segíthet? Kattints ide!
Egy elismert, tudományos ismeretterjesztő folyóiratban, a Nature-ben megjelent cikk szerint a légkör széndioxid-tartalmának várható emelkedése 2050-re a leggyakrabban fogyasztott gabonák cink- és vastartalmának jelentős csökkenését vonhatja maga után. Ez azért is riasztó, mert a fejlődő országokban ezek a gabonák jelentik a cink- és vasbevitel alapját, de a gazdaságilag fejlett nyugati országokban is általános problémát jelent a cink- és vashiány a vegetáriánusoknak és a kevés állati fehérjét fogyasztóknak.


A cink egy esszenciális ásványi anyag, melynek kiegyensúlyozott bevitelére szervezetünknek szüksége van. Meghatározó a szerepe a sejtek növekedésében, anyagcseréjében, az immunrendszer működésében, a pH szabályozásában, emellett számos enzim alkotóeleme, és olyan hormonok működéséhez is nélkülözhetetlen, mint az inzulin vagy a pajzsmirigyhormonok.


Gyermekkorban is fontos

A cink már a kezdetektől fontos szerepet tölt be. Hiányában gyermekeknél növekedési visszamaradás, vérszegénység, a lép megnagyobbodása, étvágytalanság,fertőzésekkel szembeni fogékonyság és lassú sebgyógyulás fordul elő.


Kerüld el a náthát!

Az előbb felsoroltaknál sokkal kézzelfoghatóbb hatása is van a cinknek. Egy 2013-ban megjelent, 15 klinikai vizsgálat eredményét összesítő szemlében arra jutottak, hogy a tünetek megjelenésétől számított 24 órán belül megkezdett cinkpótlás szignifikánsan csökkentette a megfázás időtartamát és súlyosságát. Ennek oka lehet, hogy a cink stimulálja az immunrendszer sejtjeinek fejlődését, laboratóriumi körülmények között azt is ki tudták mutatni, hogy a cink képes gátolni 9-ből 8 megfázásért felelős rhinovírus törzs szaporodását. Ezen felül a megelőzésként adott cink csökkentheti a megfázás előfordulását gyermekek körében is.


Ne légy depressziós!

Fontos eredményre jutottak a cinkellátottság és a pszichés állapot kapcsolatáról is. Átfogó vizsgálatok – összesen több mint 1600 embert vizsgálva – összefüggést találtak a vér alacsony cinktartalma és a depresszió között. Az összefüggés egyenes arányú volt, minél alacsonyabb volt a kontrollhoz képest mért cinkkoncentráció, annál súlyosabb volt a depresszió, ugyanakkor az ok-okozati kapcsolatot még nem sikerült teljesen megérteni.


Cukorbetegség és magas koleszterin esetén is segíthet

Egy 25 kutatást, benne, több mint 1300 beteg adatait tartalmazó összesített vizsgálat arra jutott, hogy a 2-es típusú cukorbetegség glikémiás kontrolljában hatékony segítség lehet a cinkpótlás a hagyományos terápia mellett. A rendszeres cinkpótlás ugyanis csökkentette az éhomi és az étkezés utáni vércukorszintet, és a  HbA1C-t is. Ezenkívül csökkentette az összkoleszterinszintet, miközben a jó, HDL-koleszterint szintje nőtt.


Annak ellenére, hogy a súlyos cinkhiány leginkább a fejlődő országokra jellemző, a jóléti államokban is előfordul enyhe vagy közepes mértékben. Bár kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással fedezni lehetne a napi cinkszükségletet, a hiány általános voltából arra lehet következtetni, hogy ez a fajta étrend kevesekre jellemző. Szerencsére a cink ma már könnyen pótolható a minőségi étrend-kiegészítők segítségével. Válaszd a Chelated Zinc-et, mely a cink szerves kötésű formáját tartalmazza, vagy a cinket is tartalmazó folyékony immunerősítőt, a SambuRexet!


Chelated Zinc

Tesztoszteron szint normalizálásához is hozzájárul a szerves cink.A cink egy olyan nyomelem, amely szinte minden anyagcsere-folyamatunkban részt vesz és szervezetünk valamennyi sejtjében jelen van. Hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez, a haj, a bőr, a körmök egészségéhez, a férfi nemi hormon, a tesztoszteron normál szintjének biztosításához, a normál szellemi működés fenntartásához, valamint antioxidáns hatásának köszönhetően gátolja a káros oxidatív folyamatokat. A cink – számos más jótékony hatása mellett – részt vesz a szénhidrát-anyagcserében. Segíthet csökkenteni az éhomi vércukrot, az étkezés utáni vércukorszintet, az összkoleszterinszintet és a trigliceridszintet.

Kattints ide és tudj meg mindent a Chelated Zinc-ről!


SambuRex

Kinek ajánljuk?

  • Folyékony formája miatt az időseknek, várandós nőknek és nyelési problémával küzdőknek az immunrendszer erősítésére.
  • Megfázás vagy influenza esetén a gyógyulási folyamat felgyorsítására.
  • Torokgyulladás vagy köhögés esetén a tünetek enyhítésére.
  • Emésztési problémákkal küzdők számára az emésztés serkentésére. Nem tartalmaz alkoholt, így ideális gyermekek és autóvezetők számára is.

Kattints ide és tudj meg mindent a SambuRex-ről!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!
google-site-verification=kjd1wcB7kpx6gl87-i2HknGucZdJsrgvM_HTmoJDAL8