Antioxidánsokkal az egészségünkért

 

Antioxidánsokkal az egészségünkért

Az antioxidánsok fontosak számunkra!
Antioxidánsok, szabad gyökök – gyakran „dobálózunk” ezekkel a szavakkal, de vajon tudjuk-e, hogy pontosan mit is takarnak ezek a kifejezések? Miközben egyre bővítjük antioxidáns termékeink palettáját, úgy gondoltuk, éppen ideje lenne tisztába tenni a fenti fogalmakat.

Kattints ide és tudj meg a termékekről többet!Mik azok a szabad gyökök?

A szabad gyökök párosítatlan elektronok, melyek instabilitásuknál fogva állandóan keresik elektron párjukat. Szervezetünk többek között azért termeli őket, hogy elpusztítsák a kórokozókat. Igen ám, de ha túl sok van belőlük, akkor nemcsak a kórokozókat pusztítják el, hanem megtámadják az egészséges sejteket is, belőlük pótolva a hiányzó elektront.  Ezzel elindul a sejtfal sokat emlegetett oxidációs folyamata, aminek következtében gyakrabban betegszünk meg, lassabban gyógyulunk, emellett a szabad gyökök köztudottan az öregedés folyamatára is hatással vannak.


Mi befolyásolja a szabad gyökök képződését?

A szabad gyökök képződésére egyrészt életmódunk van hatással, hiszen fokozott leterheltség, alkoholfogyasztás, dohányzás vagy egészségtelen táplálkozás esetén támogatásra szorul a szervezet, ahogyan idős korban és betegség esetén is. Másrészről viszont sajnos számos külső tényező is elősegíti képződésüket, így a modern korral járó stressz, a környezetszennyezés, az elektromos eszközök kisugárzása is mind-mind romboló hatással van szervezetünkre.


Mit tehetünk a szabad gyökök ellen?

Az antioxidánsok képesek hatástalanítani a szabad gyököket azáltal, hogy felajánlják magukat az oxidációra vagy segítik a többi antioxidáns felépülését. Természetesen szervezetünkben is jelen vannak az antioxidánsok, de ha a szervezet gyengébb vagy túlterhelt, ezek mennyisége és hatása csekélyebb, ezért külső pótlásuk kiemelt fontosságú lehet.

Kattints ide és tudj meg a termékekről többet!
Milyen antioxidánsok léteznek?

A vitaminok közül a legismertebbek: az A-vitamin, az E-vitamin és a C-vitamin. Az ásványi anyagok közül a szelén, a cink, a rézés a mangán. Ezen kívül léteznek növényi antioxidánsok is, így például a zöld teában is megtalálható katechin, a bogyós növényekben levő ellágsav, vagy a polifenolok családjában található resveratrol, de még az acaiban található antocianinok is ide tartoznak. Végül az utolsó csoportba olyan egyéb antioxidánsokat sorolhatunk, mint például a CoQ10, melyet a szervezetünk is előállít, de idővel ajánlatos lehet ezt kiegészíteni.

A CaliVita számos antioxidánst tartalmazó étrend-kiegészítőt forgalmaz, melyek mind segítik sejtjeink védelmét a szabad gyökökkel szemben és késleltethetik az öregedési folyamatot. Keresd a szem egészségét támogató Lutein Plust, a szív- és érrendszerre kedvező hatású Resveratrol Plust, de erősítheted szervezetedet a mangosztán alapú antioxidánsbombánkkal, a Xantho Plus-szal, illetve a mindennapi segítséget jelentő ginkgó alapú, új néven futó qProtect és Mega qProtect termékeinkkel is. Kínálatunkban a CoQ10 készítmények széles skáláját is megtalálhatod, a közepes dózisú Super CoQ10 Plust, megadózisú Mega CoQ10 Plust és a szétrágható szoftgél Chewable CoQ10-t is . Segíthet még Liquvid C+Bioflavonoids with Rose Hips folyékony C-vitamin bioflavonoidokkal. A bőr egészségéért felel a Cocoa Bean Extract+ kakaóbab és Goji kivonat. Végül örömmel jelenthetjük, hogy antioxidánspalettánk hamarosan új folyékony taggal bővül, hiszen elhoztuk Nektek az Amazonas őserdeinek szupergyümölcséből kinyert Organic Acai dzsúszt.


Válassz célzottan, és kezdj el gondoskodni sejtjeid védelméről mihamarabb!


Kattints ide és tudj meg a termékekről többet!

Antioxidánsaink:

 • Chewable CoQ10
 • Cocoa Bean Extract+ kakaóbab és Goji kivonat
 • CoQ10 Lozenges nyelv alatt azonnal oldódó Q10
 • Liquvid C+Bioflavonoids with Rose Hips folyékony C-vitamin bioflavonoidokkal
 • Lutein Plusz szem védő komplex
 • Mega CoQ10 Plusz megadózisú Q10 antioxidánsokkal
 • Mega qProtect komplex antioxidáns, extra dózis
 • Organic Acai a szupergyümölcsök királya
 • Pro Selenium a sokrétű antioxidáns
 • qProtect, Antioxidáns Ginkgo bilobával (90 tabletta)
 • Resveratrol Plusz prémium minőségű antioxidáns a vörösborból értékes hatóanyagaival
 • Smokerade dohányosoknak kifejlesztett készítmény
 • Super CoQ10 Plusz a szív egészségéért 20mg-os Q10 komplex
 • Xantho Plusz antioxidáns komplex mangosztánnal
 • Zen Thonic folyékony antioxidáns komplex mangosztánnal

Kattints ide és tudj meg a termékekről többet!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!
google-site-verification=kjd1wcB7kpx6gl87-i2HknGucZdJsrgvM_HTmoJDAL8