Ha az ünnepek alatt felcsúszott néhány kiló...

 

Ha az ünnepek alatt felcsúszott néhány kiló...

Igen gyakori, hogy az ünnepek alatt felszedünk akár 2-3 kilót is, amitől azonban vilámgyorsasággal meg is szeretnénk szabadulni. A sikeres fogyás titka az alapos tervezésben rejlik, melynek egyik legfontosabb része az, hogy miként kezdünk hozzá a fogyókúrához.
Igen gyakori, hogy az ünnepek alatt felszedünk akár 2-3 kilót is, amitől azonban vilámgyorsasággal meg is szeretnénk szabadulni. A sikeres fogyás titka az alapos tervezésben rejlik, melynek egyik legfontosabb része az, hogy miként kezdünk hozzá a fogyókúrához.Mákos és diós bejgli, zserbó, töltött káposzta, halászlé, szaloncukor, sültek, sütemények. Külön-külön, mértékkel fogyasztva nem okoznának problémát, de az ünnepek alatt sokszor pár nap alatt óriási mennyiséget vagyunk képesek eltüntetni mindezekből, félretéve az egészséges táplálkozáshoz való ragaszkodásunkat, hiszen csak egyszer van egy évben karácsony és szilveszter.

Már az ünnepek alatt megtapasztalhatjuk az ismert telítettség érzést vagy a kellemetlen puffadást, miközben fáradtabbnak érezzük magunkat, mint korábban bármikor. Ha elmentek a vendégek, vagy hazaértünk a vendégségből, ernyedten lehuppanunk a tévé elé. Bárhogy is volt, egy biztos: megint degeszre ettük magunkat. Aztán persze tévénézés közben még mindig jöhet egy kis mákos guba.

Az új év első napjaiban azonban szembesülünk vele, hogy pár kilóval többet mutat a mérleg, mint két hete, és a nadrág is feszül. Ilyenkor jönnek a kőkemény elhatározások egy alapos fogyókúráról. Ez idáig rendben is van, de hogyan vágjunk bele?Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy hogyan indítjuk a fogyókúrát. Ha csak kevesebbet eszünk, vagy sokat, de alacsony tápértékkel, a szervezetünk kétségbeesetten próbálja majd hasznosítani az utolsó morzsákat, így reagálva a tápanyagbevitel drasztikus csökkenésére. Ráadásul a csökkentett tápanyagbevitellel csökken a szükséges vitaminok és ásványi anyagok bevitele is. Tehát ha, vaktában nekivágunk, lehet hogy komoly eredményt nem érünk el, viszont testileg-lelkileg megvisel minket az önsanyargatás, és utána fáradtabbnak érezzük majd magunkat, mint előtte. Készítsük hát fel a szervezetünket a fogyókúrára!

 

Kevesen vannak azzal tisztában, hogy az ünnepi lakomák során amellett, hogy megterheljük a májat, a vesét és az egész emésztőrendszert, sok méreganyagot is beviszünk a szervezetünkbe. A méreganyagok jelenléte sok baj forrása , de a lerakódott salakanyagok is legalább ilyen veszélyesek, mivel korlátozzák a hasznos tápanyagok, ásványi anyagok vagy vitaminok felszívódását. Éppen azért logikus, ha első lépésként megszabadítjuk szervezetünket a mérgektől és a lerakódott salakanyagoktól. Egy jó méregtelenítő és béltisztító kúra gondoskodik mindezekről. Ezek után a fogyókúra sokkal eredményesebb lehet, mivel a tápanyag-felszívódás hatékonyabb lesz, így az ásványi anyagokat és vitaminokat is könnyebben pótolhatjuk, ami a téli időszakban mindenképp hasznos, ráadásul a méregtelenítés alapból erősítheti az immunrendszerünket.


Tehát a legfontosabb, hogy lúgosíts!Ezt két módon teheted:

  • Vagy kiiktatod az összes savasító táplálékot, és csak lúgosító ételeket eszel, mint például tengeri alga, bab, kelkáposzta, brokkoli, zeller, sóska, spenót, lucerna –, de nyersen, cukor és liszt nélkül!
  • Vagy bizonyos növényeknek a kivonatával éred el ugyanezt a hatást, például a lucernából kivont klorofillal.

Liquid Chlorophyll (C) – lucernalevélből kivont klorofill

  • erősen lúgosító hatású,
  • méregtelenítő hatása miatt a zsírsejtekben felszaporodott és betokozódott méreganyagok kiürítése elindul,
  • növeli a fizikai teljesítőképességet, az életerőt,
  • elűzi a kellemetlen testszagot.
  • Segít a szervezetnek eltávolítani a mérgező anyagokat, miközben pótolja a szükséges ásványi anyagokat.
  • A Liquid Chlorophyll egy speciális klorofill folyadék komplex, ami kiváló lucernalevelekből származik.
  • A lucerna a legnagyobb vitamin- és ásványisó-tartalmú zöldféle.
  • Tartalmaz: vasat, kalciumot, magnéziumot, foszfort, káliumot, ként, nikkelt, valamint az összes ismert vitamint.

Egy ilyen méregtelenítéssel kombinált fogyókúra után pedig könnyebben nézhetünk szembe a tavasz, majd pedig a nyári fürdőruha szezon kihívásaival.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!
google-site-verification=kjd1wcB7kpx6gl87-i2HknGucZdJsrgvM_HTmoJDAL8