Lutein a szem egészségéért

 

Lutein a szem egészségéért

Tegyél meg mindent a szemed világáért!Azt hiszed, hogy a látás romlása az évek múltával törvényszerű? Izgulsz, mielőtt leültetnek a számsor elé, és az mintha egyre messzebb lenne? Félted a jogosítványodat megújítás előtt? Tudtad, hogy szemed egészsége szoros összefüggésben van az étrendeddel?

Kattints ide és tudj meg többet a Lutein Plus-ról!


A retina oxigénfogyasztása nagyobb, mint bármely más szöveté, ez pedig nagyarányú szabad oxigéngyök képződésével jár.Tudnod kell azt is, hogy a szemünk az a szervünk, amelyet a legtöbb fény éri, azon belül is UV-A és UV-B sugárzás, melyek szintén fokozzák a szabad gyökök keletkezését egy olyan környezetben, amely tele van telítetlen zsírsavakkal és egyéb sérülékeny vegyülettel. Mindezek ismeretében könnyen belátható, hogy a szem antioxidáns védelmét egyszerűen nem lehet elhanyagolni, hogy minél tovább megőrizhessük egészségét.

A korfüggő makula degeneráció (AMD) a vakságok 90%-ért felelős. Okai között az oxidatív stresszt, az öregedést és a dohányzást tartják a legmeghatározóbbnak. Mindhárom mögött feltárhatók a szabad gyökök gyilkos hatásai és az étrenddel bevitt antioxidánsok elégtelen mennyisége is.

Több vizsgálat is kimutatta, hogy a lutein és zeaxantin bevitele fordítottan arányos az AMD és a szürke hályog kialakulásának kockázatával, valamint fontosak e betegségek megelőzésében is. Ez nem meglepő, ha tudjuk, hogy ezek az antioxidáns színanyagok a retinában leginkább felhalmozódó karotinoidok. (A retina a szem fényérzékeny rétege, feladata a fény átalakítása, majd a jel továbbítása a csapok és pálcikák segítségével.)

Kattints ide és tudj meg többet a Lutein Plus-ról!


Lutein Plus-ban megtalálhatók a szem egészséges működéséhez nélkülözhetetlen karotinoidok. Ezek fő feladata a szem védelme a nagy energiájú fénytől és a szabad gyököktől, valamint a látásélesség és színlátás fokozása. Étrendünkben leginkább a zöld leveles zöldségekben, például a brokkoliban és a kelkáposztában találhatók meg, azonban a kiegyensúlyozatlan táplálkozás során éppen a zöldségekből, gyümölcsökből (és így az antioxidánsokból) viszünk be elégtelen mennyiséget szervezetünkbe. Ráadásul ezen élelmiszerek minősége is sokszor megkérdőjelezhető, és a bennük található lutein és zeaxantin felszívódása is korlátozott (ezt in vitro vizsgálatok 19-38% közé teszik).

Mivel sok más rizikófaktort egyszerűen nem tudunk csökkenteni (kor, származás), ezeket feltétlenül kompenzálnunk kell a látás egészségét védő karotinoidokkal.

Lutein Plus-ban az említett két fontos antioxidánst kiegészítettük C- és A-vitaminnal, továbbá áfonyakivonattal, melynek anthocianinjai célzottan támogatják a szem védelmét és működését.

Tegyél meg mindent a szemed világáért!


Kinek ajánljuk?

  • Akiknek a szeme fokozott terhelésnek van kitéve (számítógéphasználat, televíziónézés, autóvezetés, légkondicionáló használata, rossz és/vagy mesterséges megvilágítás).

  • 40 éves kor felett mindenkinek.

  • Időskori szembetegség (pl. AMD) esetén.

  • Mindenkinek, akinek fontos éleslátása és szeme egészségének megőrzése.

Kattints ide és tudj meg többet a Lutein Plus-ról!


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!
google-site-verification=kjd1wcB7kpx6gl87-i2HknGucZdJsrgvM_HTmoJDAL8