Organic Noni, Calivita Noni-Morinda Citrifoliával

 

Organic Noni, Calivita Noni-Morinda Citrifoliával

Kattints ide és tudj meg pár dolgot az Organic Noni, Calivita Noni-ról.

Morinda Citrifólia vagy másképp Noni

A Morinda citrifolia, vagy ahogy a hawaiiak hívják, a Noni egy Délkelet-Ázsiában és Ausztráliában honos alacsony fa, mely rendkívüli életerejének köszönhetően ma már gyakorlatilag a trópusokon bárhol megtalálható. A Noni őshonos helyén az emberek évezredek óta használják ételként és gyógyírként a legkülönfélébb betegségekre és állapotokra. Bár a nyugati tudomány ehhez képest még gyerekcipőben jár a megismerésével, az már most biztos, hogy rendkívül széleskörűen és biztonságosan alkalmazható a Noni. A Noni az egyik legnépszerűbb egzotikus szupergyümölcs, hiszen rendkívül gazdag tápanyagokban, és az egészségünk megőrzését, esetleg visszaszerzését segítő vegyületekben. A modern technológia - ami a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre gyakrabban ötvözhető a természetbarát mezőgazdasági és gyártási folyamatokkal - biztosítja számunkra, hogy mi is részesülhessünk a Noni csodálatos hatásaiban.

Kattints ide és rendeld meg az Organic Noni-t!

A Noni fa 1-1,5 méter magasra nő, képes nagyon változatos körülmények között is megélni és gyümölcsöt hozni, regenerálódó képessége pedig kivételes. Gránát alakú gyümölcse a Noni sárgás-fehér, éretten kellemetlen íze és illata van.

A Noni gyümölcsében, gyümölcsmagjában, gyökerében és kérgében lévő hatóanyagok egy részét már azonosították: található benne többek között proxeronin és proxeronináz, C-vitamin, karotin, kálium, az egészséges sejtosztódást támogató damnacanthal, az antibiotikus és gyulladásgátló hatású szkolopetin, jótékony zsírsavak (linolénsav, kapronsav) és bioflavonoidok (rutin).Nézzük át, hogy az egészségvédelem mely területén tűnik hatékonynak a Noni egy-egy alkotóeleme!

A proxeronin, mely a szervezetben aktív xeroninná alakul, segíti a sejtek felépítésében szerepet játszó fehérjék helyes térszerkezetének kialakulását, így járulva hozzá az egészség fenntartásához, illetve olyan gyakori betegségek esetén is segítséget nyújthat ezáltal, mint a magas vérnyomás, gyomorfekély vagy ízületi gyulladás.

A Noni gyümölcsben találhatóak antibiotikus hatású anyagok is (acubin, alizarin), melyek kutatások során olyan bakteriális fertőzésekkel szemben is hatékonynak bizonyultak, mint a Salmonella több faja, az E. coli, a gyomorfekélyek egy részéért felelős Helicobacter pylori vagy a gümőkórt okozó mycobacterium tuberculosis. A Noni-ban található gyulladásgátló anyagok anélkül fejtik ki hatásukat, hogy közben ingerelnék a gyomor nyálkahártyáját. Ezen túl a növény antivirális és antifungalis (vírus- és gombaellenes) hatását is alátámasztották.

A Nonit számos célzott vizsgálat ígéretes lehetőségnek tartja a rendellenes sejtosztódás elleni küzdelem terén is. Több daganattípusnál a megelőzésben bizonyult hatékonynak, más esetekben pedig a meglévő daganat fejlődését gátolta, vagy támogatta a hagyományos terápiás módszereket, így a kezelés kevésbé volt megterhelő a betegnek.

A sokakat érintő magasvérnyomás-betegség kezelésében is reményeket fűznek a Noni-hoz, mivel egyre több független kutatás igazolja vérnyomáscsökkentő hatását és vizelethajtó tulajdonságát.

A Noni jótékonyan hat a szív- és érrendszerre, amit állatokon végzett kutatások már igazoltak: az eredmények azt mutatják, kizárólag Noni-kivonatot alkalmazva szignifikáns koleszterin- és trigliceridszint-csökkenés érhető el.

Mindezeken felül több független vizsgálat a Noni aktív májvédő hatását is igazolta.

Mindezen felsorolások után felmerülhet a kérdés, hogy milyen mennyiség bevitele mellett tapasztalták ezeket a jótékony hatásokat. Az optimális napi bevitel meghatározásának céljából végzett kutatásokból arra lehet következtetni, hogy nem is annyira a mennyiségen van a hangsúly, sokkal inkább a rendszeres fogyasztáson, így biztosítva az egyes hatóanyagok közel állandó jelenlétét a vérben.

Kattints ide és rendeld meg az Organic Noni-t!Miért érdemes naponta Organic Noni-t fogyasztani?

  • Az Organic Noni antibakteriális hatása segíthet elkerülni bizonyos fertőzéseket, vagy megkönnyíteni azok kezelését. Az Organic Noni-ban található hatóanyagok egy része a leggyakoribb ételfertőzéseket és mérgezéseket okozó baktériumok ellen hat. Más vizsgálatok a TBC-t okozó baktérium gátlásában az antibiotikumokhoz hasonlítható eredményességét bizonyították.
  • magas vérnyomás ellen is hatásos lehet Organic Noni-val kiegészíteni a terápiát, ugyanis enyhe vérnyomáscsökkentő és vízhajtó hatását igazolták több vizsgálatban is.
  • Egy 2010-es kutatás szerint az Orgaic Noni napi fogyasztása megakadályozta, hogy a magas zsírtartalmú étrend következtében megnőjön a vér triglicerid és LDL-koleszterin szintje. Ezek a vérzsírok nagyban felelősek az érelmeszesedésért és a szívbetegségek egy részéért, így az Organic Noni fogyasztásával hozzájárulhatunk ereink és szívünk védelméhez is.
  • Több vizsgálat is alátámasztotta a fogyasztók tapasztalatát, mely szerint az Organic Noni fájdalom- és gyulladásgátló hatással is rendelkezik. A kutatók feltételezik, hogy hasonló módon fejti ki hatását, mint az általánosan alkalmazott gyulladásgátlók, azonban kíméletesebb a gyomor-, és bélrendszerhez, így nincsenek kellemetlen mellékhatásai aza Organic Noni-nak.
  • In vitro (élő szervezeten kívüli) vizsgálatok az Organic Noni rendkívüli antioxidáns hatását is alátámasztották. A kísérlet szerint közel háromszor hatékonyabban védte a sejteket a szabad gyököktől, mint a C-vitamin, így az Organic Noni részt vehet a sejtjeink és természetesen a DNS védelmében (így az egészséges sejtosztódásban) is.


Természetes tipp allergia ellen az Organic Noni

Egy friss vizsgálat szerint a Noni gyümölcs is hatékony segítséget jelenthet az allergiaellenes terápia részeként. Kísérleti körülmények között az előzetesen fogyasztott Noni gyümölcs-és levélkivonat képes volt jelentősen csökkenteni az allergénre adott reakciót. A vizsgálatot végzők szerint a hatásért a Noni-ban lévő, az almában is megtalálható urzolsav, továbbá olyan bioflavonoidok, mint a kaempferol és a rutin felel. Az Organic Noni rendszeres fogyasztása tehát jelentősen segíthet mérsékelni az allergiás tünetek megjelenését!

 A noni az egyik legnépszerűbb egzotikus szupergyümölcs, hiszen rendkívül gazdag tápanyagokban, és az egészségünk megőrzését, esetleg visszaszerzését segítő vegyületekben. A modern technológia - ami a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre gyakrabban ötvözhető a természetbarát mezőgazdasági és gyártási folyamatokkal - biztosítja számunkra, hogy mi is részesülhessünk a noni csodálatos hatásaiban.

Kattints ide és rendeld meg az Organic Noni-t!Miért érdemes naponta Organic nonit fogyasztani?

  • Antibakteriális hatása segíthet elkerülni bizonyos fertőzéseket, vagy megkönnyíteni azok kezelését. A Organic noniban található hatóanyagok egy része a leggyakoribb ételfertőzéseket és mérgezéseket okozó baktériumok ellen hat. Más vizsgálatok a TBC-t okozó baktérium gátlásában az antibiotikumokhoz hasonlítható eredményességét bizonyították.
  • magas vérnyomás ellen is hatásos lehet Organic nonival kiegészíteni a terápiát, ugyanis enyhe vérnyomáscsökkentő és vízhajtó hatását igazolták több vizsgálatban is.
  • Egy 2010-es kutatás szerint az Organic noni napi fogyasztása megakadályozta, hogy a magas zsírtartalmú étrend következtében megnőjön a vér triglicerid és LDL-koleszterin szintje. Ezek a vérzsírok nagyban felelősek az érelmeszesedésért és a szívbetegségek egy részéért, így az Organic noni fogyasztásával hozzájárulhatunk ereink és szívünk védelméhez is.
  • Több vizsgálat is alátámasztotta a fogyasztók tapasztalatát, mely szerint az Organic noni fájdalom- és gyulladásgátló hatással is rendelkezik. A kutatók feltételezik, hogy hasonló módon fejti ki hatását, mint az általánosan alkalmazott gyulladásgátlók, azonban kíméletesebb a gyomor-, és bélrendszerhez, így nincsenek kellemetlen mellékhatásai.
  • In vitro (élő szervezeten kívüli) vizsgálatok at Organic noni rendkívüli antioxidáns hatását is alátámasztották. A kísérlet szerint közel háromszor hatékonyabban védte a sejteket a szabad gyököktől, mint a C-vitamin, így az Organic noni részt vehet a sejtjeink és természetesen a DNS védelmében (így az egészséges sejtosztódásban) is.

A fenti felsorolás korántsem teljes. Ha kíváncsi a noni további jótékony hatásaira, kísérje figyelemmel későbbi cikkeinket is, melyekben igyekszünk a lehető legalaposabban bemutatni a gyümölcsök királynőjét!

Kattints ide és rendeld meg az Organic Noni-t!


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!
google-site-verification=kjd1wcB7kpx6gl87-i2HknGucZdJsrgvM_HTmoJDAL8