Palackozott víz – valóban szükségünk van rá?

 

Palackozott víz – valóban szükségünk van rá?

Ha foglalkoztat a kérdés kattints ide és tekintsd meg válaszunkat!

Kutatási eredmények szerint a fogyasztók a palackozott vizet az egészséges életmódhoz társítják. Valójában azonban egyáltalán nem garantált, hogy a palackozott víz bármivel is egészségesebb, mint a csapvíz. A palackozott vizek mintegy 40%-a eredetileg csapvíz; gyakran az egyetlen különbséget a hozzáadott ásványi anyagok jelentik, melyek egészségünkre gyakorolt jótékony hatása elenyésző. A hozzáadott ásványi anyagok kis mennyiségben hasznosak, ám nagy dózisban veszélyesek is lehetnek.

Ne feledjük ezenfelül a környezetre gyakorolt hatást! A csapvízzel ellentétben, mely egy energiahatékony infrastruktúra segítségével jut el a fogyasztókhoz, a palackozott víz nagy távolságra történő szállítása hatalmas mennyiségű fosszilis üzemanyag felhasználásával jár. Csak Európa palackozott vízigénye évente nem kevesebb, mint 35 millió hordónyi olajat emészt fel. Ez a mennyiség több mint 2 millió autó évi üzemanyag-szükségletének fedezéséhez lenne elegendő!

A vizes palackok gyártásához leggyakrabban használt műanyag a polietilén-tereftalát (PET), amit nyersolajból nyernek. Földünk palackozott vízigényének fedezéséhez évente 2,7 millió tonna műanyagot használnak fel. 2004-ben csak Európában 52 milliárd liter palackozott vizet gyártottak, ami hatalmas mennyiségű energia felhasználásával jár, és amiből rengeteg fölösleges hulladék termelődik: a műanyag palackok 86 százaléka szemétként végzi. A használt palackok elégetése során toxikus melléktermékek keletkeznek, például klórgáz és nehézfémeket tartalmazó hamu.

Kattints ide és rendeld meg!

Számos országban (többek között az USA-ban, de Európa országainak többségében is) a csapvíz minőségére több szabály vonatkozik, mint a palackozott vízére. De mivel a csapvíz minősége nem mindenütt egyforma, valamint szennyeződéseket tartalmazhat, szűrése általánosan ajánlott.

Az Aquarion olyan szűrőberendezés, mely további pluszt nyújt, hiszen lehetővé teszi az Ön számára, hogy nemcsak tiszta, de ionizált lúgos vizet fogyasszon, mely mentes minden szennyeződéstől és toxintól, beleértve a nehézfémeket, a klórt és a rovarirtó szereket.

Ne feledje, hogy míg a palackozott vízhez adott ásványi anyagok nem rendelkeznek jelentős egészségügyi haszonnal és nagy dózisban veszélyesek lehetnek, az ionizált lúgos víz visszaállíthatja az egészséges pH-értéket, melyet az élelmiszeradalékok, gyógyszerek és maguk az élelmiszerek a savasság felé billenthetnek az emberi szervezetben.

Azt se feledjük, hogy a palackozott víz a környezet károsítása mellett akár tízezerszer többe kerülhet, mint a csapvíz! Ha egy négytagú család havi 12.000 Ft-ot költ palackozott vízre (napi 6 liter fogyasztás esetén - 1,5L/fő, 100Ft/1,5L, azaz 400Ft/család/nap), az éves szinten 144.000 Ft költséget jelent. Ha Ön megvásárolja az Aquarion vízionizáló és víztisztító készüléket, befektetése mindössze két és 3/4 év alatt megtérül. Ugyanezzel a fogyasztással számolva, de palackozott lúgos vízből a megtérülési idő 11 hónapra csökken! (300 Ft/1,5 liter, azaz 1200 Ft/család/nap) Ettől a naptól kezdve Ön jó minőségű ivóvizet fogyaszt szinte ingyen, ráadásul 1400 PET-palackot takarít meg évente, melynek 86%-a bolygónkat szennyező hulladékként végezné.

Kattints ide és rendeld meg!


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!
google-site-verification=kjd1wcB7kpx6gl87-i2HknGucZdJsrgvM_HTmoJDAL8