Pro Selenium-Szelén tartalmú antioxidáns

 

Pro Selenium-Szelén tartalmú antioxidáns

Ha nagy szelén tartalmú terméket keresel kattints ide és tudj meg pár dolgot a Pro Selenium-Szelén tartalmú antioxidánsról.

A pajzsmirigyhormonok számára

A szelén nélkülözhetetlen eleme a testünk megfelelő működésének, és annak hiánya jelentős probléma lehet, ami különösen érinti azt a  régiót, ahol élünk. Egyrészt az alapvető élelmiszerek kis mennyiségben tartalmazzák ezt az alapelemet, mert a talaj kis mennyiségű szelént tartalmaz; másrészt magas szelén tartalmú ételeket (halakat, kagylókat, szíveket vagy májat) nem fogyasztunk. Egyes országokban a szelénbevitel az elmúlt 20-30 évben 50% -kal csökkent, bár ez az elem fontos szerepet játszhat bizonyos betegségek megelőzésében.



Pajzsmirigy

A szelén elengedhetetlen a pajzsmirigyhez, a megfelelő működéséhez és hormontermeléshez. Sőt, egyes vizsgálatok kimutatták, hogy a szelén segíthet a pajzsmirigy betegség kezelésében. Az autoimmun pajzsmirigy-gyulladás esetén a szelén csökkentheti a gyulladást, javíthatja az életminőséget és hasznos lehet a hypothyreosis kezelésében vagy megelőzésében a terhesség alatt vagy azt követően.



Terhesség 

Az olasz vizsgálatok szerint az alacsony szelénszintek csökkenthetik a terhesség esélyeit, mivel az alacsony szelénszintű hím spermák mozgékonysága és hatékonysága nyilvánvalóan gyengébb volt, ugyanabban a vizsgálatban az alacsony szelén és a nővérveszély kockázata is fennállt. A brit vizsgálatok szerint a szelén hiánya növelheti a toxikus vérmérgezés kockázatát a terhesség alatt.

Kattints ide és vásárold meg a Pro Selenium-ot!



Daganatok

Az előző tapasztalatok alapján az optimális értékektől jelentősen eltérő szelénhiány okoz máj-, máj- és epehólyagrákot, és az új vizsgálatok azt sugallják, hogy a szelén kiegészítés pozitívan befolyásolja a rákos változások korai szakaszát. 

A vizsgálat magában foglalta a nők cervicalis intraepithelialis neoplázist (gyakori rövidítése CIN); a nők placebót vagy 200 μg szelént hat hónapig szedtek. A javulás a szelénnel kezelt betegek 88% -ánál, a placebocsoportban pedig csak 56% -on volt látható. Ezenkívül a szeléncsoportban más pozitív változások is megfigyelhetők voltak: a vércukorszintek normalizálódtak, az inzulinérzékenység és a jó HDL-koleszterinszint emelkedett.



Szelén és szív

A szelén tartalmú fehérjék antioxidáns szerepet játszanak, nem csak a pajzsmirigyben, hanem a szívben is. Az elemzés szerint, amely 25 tanulmány eredményeit összegezte, a szelén szintje és a koszorúér-betegséggel kapcsolatos kockázat szorosan összefügg egymással: olyan esetekben, amikor a szelénellátás magas, a szívprobléma kockázata alacsony!

Ezért végső soron előnyös a szelén kiegészítése annak érdekében, hogy megőrizzük egészségünket, ha az általunk fogyasztott termékek nem kínálnak elegendő értéket! A megfelelő termék kiválasztásánál figyelmet kell fordítani a minőségre és a biológiai hozzáférhetőségre. Érdemes felidézni, hogy a szelén a leginkább felszívódik, ha az organikus kapcsolatokban megtalálható, úgynevezett szerves szelén. Egy kis tabletta annyi szelén-t ad, mint 1 kanna tonhal vagy 3 tojás.



Forrásai:

Brokkoli, hagyma, paradicsom, búzacsíra, búzakorpa, barna rizs, zab, tonhal és a tenger más gyümölcsei, szárnyasok húsa, vörös húsok. A talajban is megtalálható a szelén, ezért ha a talaj szelénben szegény, a rajta termő növényekbe is kevés jut belőle. Benne van a szelén a szervezet szinte minden sejtjében, de a legnagyobb mennyiségben a vesében, a májban, a lépben, a hasnyálmirigyben és a herékben halmozódik fel.

Kattints ide és vásárold meg a Pro Selenium-ot!


Hatásai:

Részt vesz a szervezet komplex antioxidáns védelmi rendszerében. Része a glutation-peroxidáz nevű antioxidáns enzimnek, amely a környezetből és a táplálék révén a szervezetbe kerülő méreganyagoktól véd. Fontos antioxidáns, képes közömbösíteni a káros hatású szabad gyököket. Lassítja a szövetek öregedését és keményebbé válását. Fontos szerepe van a férfi ivarszervek működésében, a férfiasság megtartásában, az immunrendszer hatékonyságának megőrzésében.

Hiánya következtében kialakulhat: Szívizom-rendellenességek (különösen Keshan-betegség, vagyis a szelén hiánya miatt kialakuló szívizomelhalás), izomgyengeség, fáradtságérzet, a nemzőképességnek és az immunrendszer működésének zavara.

Mirejó?

Védi a szívet, mivel gátolja a vérrögképződést, csökkentve a szívinfarktus és a szélütés kockázatát. Ugyanakkor fokozza a ,,jó", vagyis a HDL-koleszterin arányát a vérben, egyszersmind csökkentve a "rossz" LDL-koleszterinét. A szívre és az érrendszerre gyakorolt jótékony hatását elsősorban azok aknázhatják ki, akik dohányoznak, vagy már átestek infarktuson, illetve szélütésen. Emellett ajánlott mindenkinek, aki szeretné megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket

Lassítja aszövetek öregedését, hozzájárul rugalmasságuk megtartásához. Fontos a hasnyálmirigy egészséges működéséhez, a férfiak nemzőképességének megtartásához, illetve helyreállításához. A változás korában lévő nőknél enyhítheti a hőhullámokat, a rossz közérzetet Csökkenti a haj őszülését, korpásodását. Enyhíti a bőrfarkas tüneteit. Mivel közömbösíti néhány rákkeltő (karcinogén) anyag hatását, védelmet adhat egyes daganatos megbetegedésekkel szemben. Szelénadagolással megelőzhető a szürke hályog és a macula degeneráció (az ideghártya sárgafoltjának károsodása) is. Ez a két szembetegség a leggyakoribb oka az idős korban csökkenő látóképességnek vagy a kialakuló vakságnak Szükséges a szelén a pajzsmirigy egészségéhez is, hiszen közreműködik a tiroxin pajzsmirigyhormon (T 4) átalakulásában az aktívabb formává, tirozinná (T 3). Az immunrendszer hatékonyságának fokozásával eredménnyel alkalmazható a herpesz, az övsömör és a pikkelysömör vírusával szemben. Feltételezik, hogy az AIDS-et kiváltó HIV-vírussal szemben is hatékony.

Jó tudni:

Fértiaknál a szelén nagy része a herékben összpontosul, és a spermával együtt tetemes mennyiség ürül ki a szervezetükből. Ezért a férfiaknak nagyobb szükségük van szelénpótlásra, mint a nőknek. A szelén hatását erősíti, ha E-vitaminnal együtt viszik be a szervezetbe, mert e két anyag szinergikus hatású. Nagyfokú szelénhiány a terhesség alatt a magzat szívfejlődési rendellenességeihez vagy csecsemőnél akár hirtelen halálhoz is vezethet.

Kattints ide és vásárold meg a Pro Selenium-ot!


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!
google-site-verification=kjd1wcB7kpx6gl87-i2HknGucZdJsrgvM_HTmoJDAL8