Probiotikumot az egész családnak!

 

Probiotikumot az egész családnak!

Fontos a bélflóránk egészsége!


Már a régi mondás is - „Az vagy, amit megeszel!” – arra utal, hogy sejtették az emberek: a táplálkozás és azon keresztül a bél állapota nagy hatással van egészségünkre. De nemcsak egészségünkre, hanem akár lelkiállapotunkra is!

probiotikumok azok a barátságos baktériumok, melyek a vastagbélben (illetve a hüvelyben) élnek, és jelenlétükkel gátolják a kórokozók megtelepedését, elszaporodását,fenntartják a szükséges savas közeget, és még rengeteg olyan folyamatban vesznek részt, amit csak most kezdünk átlátni. De kezdjük az elején!

Bajt okozhat a hiányuk !!!!

Ha a probiotikumok aránya az ideális alá esik, megtörténik a bélflóra egyensúlyának felbomlása. Ez számos kellemetlen tünettel, többek között emésztési zavarokkal, hányingerrel, puffadással, hasfájással járhat, de idővel akár gyulladásos, sőt daganatos megbetegedések is kialakulhatnak. Ezért fontos a bélflóra regenerálása pótlása, amit a probiotikus készítmények bevitelével lehet a leggyorsabban és leghatékonyabban elérni.


A probiotikumoknak már a terhesség alatt is rendkívül jelentős a szerepük. Egyrészt a terhesség késői szakaszában jelentkező székrekedés elkerülésében vagy enyhítésében segítenek, másrészt elősegíthetik egyes ásványi anyagok felszívódását, és így óvják a csontok állapotát, harmadrészt a hüvelyflóra egészségének fenntartásában lehetnek hatásosak. Összesítő tanulmányok kimutatták, hogy a bakteriális gyulladás és még a tünetmentes felfázás is fokozza a koraszülést. Ezeknek a kezelésében a probiotikumok hatásosnak bizonyultak.

A székrekedés nemcsak a várandósság alatt okozhat gondot, de sok, amúgy egészséges gyermekre jellemző. Több, felnőttekre korlátozott vizsgálat után a gyermekek esetében is kimutatták, hogy a jótékony baktériumok használata képes javítani a székrekedésen. Másrészről a gyermekkori bélrendszeri fertőzések kezelésében is hatásos lehet több Lactobacillus törzs alkalmazása, mellyel akár le is rövidíthető a fertőzés időtartama. Azoknak a gyerekeknek, akiknek a családjában halmozottan fordult elő asztma, szénanátha vagy ekcéma, a probiotikus kiegészítés hatásos volt, emellett csökkentette a gyomor- és bélrendszeri tünetek gyakoriságát is! Ezenkívül egy friss vizsgálat eredményei szerint megakadályozhatja a fogszuvasodás kialakulásában szerepet játszó, baktériumok által létrehozott réteg képződését, ezzel csökkentve a fogszuvasodás kockázatát.

Felnőtt korban a bél egészségének fenntartásában szó szerint nélkülözhetetlenek a probiotikumok. A probiotikus kezelés csökkentheti az „utazók hasmenése” néven ismert állapotot, de más bélrendszeri fertőzések tüneteinek enyhítésében is szerepet játszhat. A prebiotikumok hozzájárulnak a csontanyagcserében résztvevő ásványi anyagok felszívódásához, ezzel csökkentve a csontritkulás kockázatát. Több vizsgálat szerint is hozzájárulhat a probiotikus kezelés az irritábilis bélszindróma (IBS) tüneteinek mérsékléséhez, illetve az antibiotikumkezelés után fellépő fertőzések okozta hasmenés idejének lerövidítésében is hatásosnak bizonyult egy 2013-as kontrollált vizsgálat eredményei szerint.

Idősebb korban is érvényesülnek ezek a hatások, amikor a székrekedés ismét felmerülhet, és az immunrendszer gyengülésével a fertőzések száma is megnőhet. Két nagy vizsgálat kimutatta, hogy a probiotikum fogyasztása mellett adott influenza elleni védőoltás hatására az antitesttermelés erősebb volt, mint a probiotikumot nem fogyasztók esetében, és a légzőrendszeri fertőzések ideje is rövidebb volt az előbbi csoportban.

Bár még javában folynak a vizsgálatok az összefüggés megértésére, ma úgy tűnik, hogy olyan kórképekben is szerepe lehet a bélflórának, amire eddig keveset gondoltunk. Több vizsgálat is leírta, hogy az elhízottak bélflórája eltér a nem elhízottakétól, bizonyos törzsek jelentősen kisebb sejtszámban vannak jelen, így a kutatók feltételezik, hogy a megváltozott összetételű bélflóra szerepet játszhat az elhízás kialakulásában.


A CaliVita kínálatában kapható kiskapszulás, könnyen lenyelhető Ac-Zymes, valamint az ízletes, rágótabletta formájú, prebiotikummal kiegészített ProbioBalance a család minden tagjának alternatívát biztosít a bélflóra egészségének megőrzéséhez. Élj hát velük!


Ac-Zymes

Mire ajánljuk?

  • Antibiotikum-kúra alatt/után, egyéb tartósan szedett gyógyszerek bélflóra károsító hatásának kiküszöbölésére.
  • Mélygombás fertőzések (bőrgyógyászati, nőgyógyászati problémák) kezelésének kiegészítésére.
  • Stresszből eredő emésztési problémák esetén.
  • Gyomorrontás, hasmenés kiegészítő kezelésére.
  • Az alkohol és a dohányzás bélflóra-károsító hatásának kiküszöbölésére.

Kattints ide és tudj meg többet az Ac-Zymes-ről!


ProbioBalance

Kinek ajánljuk?                                  

  • Gyermekeknek és felnőtteknek antibiotikumos kezelések után bélflóra helyreállítására.
  • Azoknak akik utazásaik során szeretnék megelőzni a hasmenéses állapotok kialakulását.
  • Terápia kiegészítésére.
  • Mindazoknak akiknek fontos a belek egyensúlyi állapotának fenntartása,erősítése.

Kattints ide és tudj meg többet a Probio Balance-ról!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!
google-site-verification=kjd1wcB7kpx6gl87-i2HknGucZdJsrgvM_HTmoJDAL8