Védd a bőröd nyáron is!

 

Védd a bőröd nyáron is!

Hogyan? Kattints ide és megtudod!
Bőrünk a legnagyobb és legláthatóbb szervünk, mely nyáron főszerepbe kerül a rövid, sokat mutató ruhákban, ugyanakkor jobban ki is van téve a környezeti hatásoknak is.

Az izzadás, a napsugárzás, az étkezés, a ruhák anyaga, mind hatással vannak a bőrünkre, van, amelyik hosszú távon is. Ilyen például a nap ultraibolya sugárzása (UV-A, UV-B), mely már rövid idő alatt képes károsítani a bőrt, így korai öregedést, ráncokat, pigmentációs foltokat okozhat. Ugyanakkor csökkenthetjük ezek kockázatát, ha a saját antioxidáns védekező rendszerünket a táplálékkal elfogyasztott antioxidánsokkal is kiegészítjük.

A C-vitaminról már igazolták, hogy képes a napsugárzás okozta károkat enyhíteni, de azt is kimutatták, hogy az UV sugárzás hatására csökken a bőr C-vitamintartaléka. Ezt érdemes pótolni, hisz nélküle csökken a bőr meglévő védekező- és gyógyuló képessége is! Egy friss kutatás szerint a naptejek is csak részleges védelmet nyújtanak a napsugárzása ellen, ezért azt érdemes kiegészíteni megfelelő ruházattal és belső védelemmel is.

Nyáron a meleg és az izzadás miatt sokan hajlamosak vagyunk kihagyni a bőr hidratálását, ilyenkor nehéz elviselni még egy kencét a bőrünkön. Azonban ez ilyenkor is szükséges lenne, ezért jó hír, hogy a C-vitamin hozzájárul a bőr hidratáltan tartásához. Egy több ezer nőt vizsgáló felmérés eredményeképpen kiderült, hogy a nagyobb C-vitaminbevitel a bőr jobb állapotával volt összefüggésben, beleértve a bőrszárazságot is.

Ne feledkezzünk meg a C-vitamin kollagénszintézisben betöltött szerepéről sem! A kollagén adja a bőr erősségét, rugalmasságát, mennyiségének csökkenése pedig szerepet játszik a ráncok kialakulásában, a narancsbőr megjelenésében és egyéb, az esztétikai problémákon túlmutató állapotokban. A bőr öregedése elleni küzdelemben, vagy egy hatásos narancsbőr elleni kezelésben nagy szerepe van tehát a C-vitaminnak.

Bónusz tipp: Szedd együtt a C-vitamint E-vitaminnal már hónapokkal a nyaralás előtt! Egészséges önkénteseken végzett vizsgálat kimutatta, hogy szignifikánsan kisebb volt az UV-B sugárzás miatti leégés mértéke és a sugárzás okozta DNS károsodás is a fenti vitaminok 3 hónapos alkalmazása után!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!
google-site-verification=kjd1wcB7kpx6gl87-i2HknGucZdJsrgvM_HTmoJDAL8