Zöld kincsek az egészségért

 

Zöld kincsek az egészségért

Kattints ide és nézd meg mit takar a ,,Zöld kincsek" kifejezés!

Egyes becslések szerint a természetes vizekben élő algák adják a Földön lévő összes élő tömeg nagy részét, tehát szinte elképzelhetetlen mennyiségben állnak rendelkezésre. Felhasználásuk igen széleskörű, már nem csak a keleti konyha használja őket alapanyagként, de a világ szinte minden országában egyre népszerűbbek, ugyanakkor potenciális egészségügyi hatásaik miatt is sokszor kerülnek a kutatók vizsgálódásának célkeresztjébe.

Úgy tűnik, valóban a természet ajándékai, hiszen túl azon, hogy ételként milyen értékes tápanyagokat (jó minőségű fehérjét, E- és B-vitaminokat, telítetlen zsírsavakat, antioxidánsokat) tartalmaznak, sok esetben lehetnek segítségünkre.

A legtöbbet vizsgált alga a Spirulina és a Chlorella vulgaris, ezek jótékony hatásairól számos kutatás számolt már be. A teljesség igénye nélkül nézzük a legfrissebb eredményeket.

Vizsgálatok támasztják alá, hogy magas vas-, folsav- és B12-vitamintartalmának köszönhetően a gyakran előforduló terhességi anémia (vérszegénység) és a terhességgel együtt járó magas vérnyomás megelőzésében is hatásos lehet a chlorella alga.

Egy indiai vizsgálat kimutatta, hogy az ott komoly gondot okozó arzénmérgezés terápiájában is segítséget nyújthat a spirulina kivonata. Szerencsére Európában az arzénmérgezés nem mondható gyakorinak, de a nehézfémek testben való felgyülemlésének kockázata számottevő, különösen nagyvárosokban és ipari területeken élők számára. Egy másik tesztsorozat pontosan arra mutatott rá, hogy az alga képes megkötni a szervezetbe jutó egyéb nehézfémek, például az ólom egy részét is, így az nem szívódik fel a vérbe és ki tud ürülni.

A spirulinának emellett olyan jótékony hatásai is vannak, amelyek sokkal több embert érintenek, mint például a már említett nehézfémmérgezés. Egy hathetes, dohányzó férfiakon végzett vizsgálat kimutatta, hogy a spirulinát fogyasztó csoport vérében szignifikánsan megnőtt a C- és E-vitaminszint, míg a szabad gyökök okozta károsodás csökkent. Az eredmények tükrében a méréseket végző kutatók szerint a spirulina fontos része lehet az egészséges, kiegyensúlyozott étrendnek, különösen dohányzó vagy szmogdús környezetben élők számára.

Ezt támasztja alá egy másik kísérlet eredménye is, ahol cukorbeteg patkányokon vizsgálták a spirulina fogyasztásának hatását: az eredmények szerint segíthet csökkenteni a magas vércukorszintet, de akár még a testtömegre is előnyös hatással lehet. Egy másik vizsgálat szerint magas kalciumtartalmának köszönhetően a diabétesz terápiájában használatos készítmények mellékhatásaként megjelenő csontritkulás kialakulásának kockázatát is csökkenti, amellett, hogy közben segíthet a túl magas vércukorszint (hiperglikémia), illetve a túl magas vérzsírszint (hiperlipidémia) rendezésében is.

Jó hír a sportolóknak és a fogyni vágyóknak, hogy vizsgálatok szerint nem csak hogy fokozza az erőnlétet és időben kitolja a kifáradás megjelenését, de a zsírégetés mértéke is növekszik, így a chlorella alga alkalmazása hozzájárulhat az egészséges testtömeg eléréséhez vagy megtartásához is.

Az algák remek kiegészítői lehetnek a lúgosító étrendeknek. Más lúgosító hatással bíró zöld növényekkel való kombinálásuk különösen hatásos lehet. A brokkoli, a spenót, a petrezselyem, az Aloe vera a kiegyensúlyozott étrend részeként önmagukban is támogatják a szervezet megfelelő működését, segítik a szabad gyökök elleni védekezést.

Láthatjuk, hogy a spirulina és a chlorella milyen széles körben felhasználható, akár egészséges étrendünket szeretnénk kiegészíteni, akár a teljesítményünket növelni.

Spirulina Chlorella PLUS (100 tabletta)Komplex lúgosító készítmény

A spirulina és chlorella algák kombinációját a Spirulina Chlorella PLUS készítményben lucernával és búzafűvel egészítettük ki. A növényekben megtalálható klorofill jótékonyan befolyásolhatja a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így kíméletesen méregtelenít, lúgosít. A tabletta része egy olyan szabadalmaztatott keverék is, melyben ritkán fogyasztott zöldségek és növények hasznos anyagait sűrítettük egybe. A termék a szabad gyökök ellen is hatásos védelmet nyújt a likopin- és luteinkivonatnak köszönhetően.

Kattints ide és tudj meg többet a Spirulina Chlorella Plusról!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!
google-site-verification=kjd1wcB7kpx6gl87-i2HknGucZdJsrgvM_HTmoJDAL8